ЗА НАС  |  УСЛУГИ  |  КАЛЕНДАРИ  |  ПРОДУКТИ  | КОНТАКТИ  | КАТАЛОГ 2024

Предпечат
Основни изисквания при подготовка на файл за печатница.
Важна е работата в CMYK цветови модел, фирмените знаци и текстове да бъдат във векторен формат, резолюцията за растерните изображения да бъде минимум 150dpi за плакати, 225dpi за големи брошури, 300dpi за прецизни рекламни материали.
За еднолистов продукт (листовки, плакати) е необходимо да се остави допълнително минимум 2 мм към реалния размер в случай, че изображението завършва на фон (реже се на живо).
За каталози следва да бъде предвидено рязане на живо от 3 страни в зависимост от това дали страницата е лява или дясна и реалното изображение да бъде увеличено с по 5мм от трите страни от които се реже.
Важно е да се работи с реална резолюция.
Желателно е да ползвате професионални продукти за печат Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe In Design, QuarkXPress и други.
След приключване на подготовката за печат файлът се монтира в зависимост от формата на машината на която ще се печатa. Поставят се пасери, грайфер, калибриращи скали, означават се ножовете и евентуално биговете. Така подготвеният файл се експортира във файл за печат за предпочитане PDF X-1a:2001.

Печат
Офсетовият печат днес е най-широко разпространеният метод за печат на големи тиражи върху хартии и картони с различна дебелина и структура и представлява съществена част от издателската дейност.
КОРС ООД разполага с високопроизводителни 2- и 4- цветни листови печатни машини с максимален формат 50/70 см., както и с дигитален принтер Xerox Versant 180 Press с максимален размер на хартията 488 х 330 мм, на които се отпечатват всички видове полиграфически продукти: книги, списания, брошури, рекламни материали – дипляни, каталози, календари, меки и твърди опаковки, формуляри.
За осигуряване на качествен цвят при печатането използваме различни системи за контрол на базата на денситометрия, колориметрия и цветна проба.

Довършителни процеси

КОРС ООД предлага богата гама от автоматизирани и механизирани довършителни процеси, чрез които всяко изделие добива окончателен вид.

Биговане – процес при който е нужно механично ( чрез натиск) да се подготви отпечатания лист за сгъване. Прилага се за хартия над 150 гр.

Перфорация – създаване на система от отвори ( точки или тирета ) в линия върху листа, която осигурява по – лесното му разкъсване.

Сгъване и набор – в КОРС ООД това е автоматизизиран процес посредством колонаборна машина. Съществуват различни варианти за сгъване.

Концево шиене – необходимо е за книги с повече страници, изработени от хромова хартия.

Преге – сух печат върху хартия и картон, чиято цел е да остави релефен отпечатък. Обикновено се използват две полимерни клишета позитив и негатив.

Щанцване – следпечатен процес, при който напечаните листи се изрязват в сложна и нестандартна форма чрез матрица и преса. Приложим основно за хартия, картон, мукава, полистирол.

Термо лепене –  за всякакви изделия до формат А4 с дебелина на гръбчето до 4 см.

Телбод шиене – ръчен и автоматичен телбод за право и тетрадно шиене с 1, 2 или повече брой телчета до 50 л. 80 гр. офсет.

Спирално подвързване – броя листи на изделието определя диаметъра на спиралата за подвързване.

Поставяне на метална лайсна – 1-2 бр. до 70 см.

Логистика
Печатница Корс разполага със собствен транспорт. Ползваме услугите на всички куриерски фирми. Осигурена е възможност за доставка на готова продукцияна на посочен от клиента адрес.